Αρχίζουν τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας

Αδελφοί μου Χριστιανοί.

Την ερχομένη Κυριακή (16 Οκτωβρίου), ημέρα κατά την οποία αναγινώσκεται στην Θεία Λειτουργία το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Σπορέως, αρχίζει η νέα Κατηχητική και Ποιμαντική Χρονιά για την Ιερά Μητρόπολή μας, συνεπώς και για την Ενορία μας.

Προσκαλούμε λοιπόν τα παιδιά και τους εφήβους της Ενορία μας, να προσέλθουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ, όπου θα γίνει ο Αγιασμός έναρξης  των Κατηχητικών μας Σχολείων για το έτος 2022-2023.

============

Για τα Κατηχητικά μαθήματα, μετά την ημέρα του Αγιασμού, θα ισχύει το γνωστό από περασμένα χρόνια Πρόγραμμα Κατήχησης. Δηλαδή: 

Για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου κάθε Σάββατο πρωί 11-12 και

Για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου κάθε Κυριακή πρωί 11-12.

Για τον χωρισμό των παιδιών σε τμήματα θα μιλήσουμε την Κυριακή μετά τον Αγιασμό.

============

Αγαπητοί μου γονείς:

Η Κατήχησις  δεν είναι κάτι δευτερευούσης αξίας  για την ζωή των παιδιών μας. Είναι αντιθέτως το σημαντικότερο εφόδιο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, προκειμένου να γίνουν ολοκληρωμένες και υπεύθυνες  χριστιανικές προσωπικότητες.

Στην εποχή μας, που οι Ορθόδοξη Πίστη και οι Ελληνορθόδοξες Παραδόσεις μας τόσο ακραία συκοφαντούνται και χλευάζονται από τους ανθρώπους της “νέας τάξης πραγμάτων” που έχουν καταλάβει όλα τα κέντρα εξουσίας του κόσμου τούτου,  ΜΟΝΟ στο Κατηχητικό Σχολείο μπορεί ο νέος και η νέα να ακούσουν τον αυθεντικό λόγο του Θεού και τις ανόθευτες Ευαγγελικές αλήθειες, που απαντούν σε όλες τις υπαρξιακές ερωτήσεις και απορίες τους. 

ΜΟΝΟ στο Κατηχητικό Σχολείο μπορούν να ξεκαθαρίσουν μέσα τους την αληθινή αγάπη του Χριστού, από την κίβδηλη αγάπη της αμαρτίας….

Μην αμελήσετε λοιπόν αδελφοί μου να φέρετε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό Σχολείο. Σκεφθείτε σοβαρά τον λόγο του Προφήτου: “…τὸ αἷμα αὐτών(ού) ἐκ τῆς χειρός σου ἐκζητήσω” (Ιεζ. 3,18).  Δηλαδή εμείς οι γονείς θα δώσουμε λόγο στον Θεό για το που οδηγήσαμε τα παιδιά μας όταν και για όσο ήταν παιδιά.

=====================

Σημειώνουμε ότι για τους μεγάλους η Ιερά Κατήχηση θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει