Νέος Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου

naos

Ιστορικό

Στις 8 Ιουνίου του 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 15.20, ισχυρός σεισμός των 6,5 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ, έπληξε την Κάτω Αχαΐα. Τραγικά αποτελέσματα του σεισμού αυτού ήταν η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αλλά και η καταστροφή του περικαλλούς Ιερού Ναού του πολιούχου της Κάτω Αχαΐας, του Τιμίου Προδρόμου. Αμέσως όλος ο λαός της Κάτω Αχαΐας, αφού πόνεσε και έκλαψε για την καταστροφή του λαμπρού Ι. Ναού του προστάτου του Αγίου Ιωάννου, συστρατεύθηκε και με πίστη στο Θεό και αγάπη στον πολιούχο του Άγιο Ιωάννη, ξεκίνησε ήδη ένα μεγάλο και επίπονο έργο. Να ανεγείρει στον ίδιο χώρο έναν νέο Ιερό Ναό, σύγχρονο και αντάξιο του βυζαντινού και του φημισμένου παλαιού Άι Γιάννη. Στις 24 Ιουνίου 2010, ανήμερα της πανηγύρεως του Αγίου μας, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Χρυσοστόμου. Μελετητές του υπό ανέγερση νέου Ιερού Ναού μας είναι: Αρχιτέκτονας ο κύριος Στέφανος Νομικός, Στατικός Μηχανικός ο κύριος Παναγιώτης Ζησιμάτος, Γεωλόγος-Γεωτεχικός ο κύριος Λεωνίδας Χρυσανθακόπουλος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ο κύριος Αντώνιος Κότσαλης και Επιβλέπων Μηχανικός ο κύριος Σπυρίδων Μαμασούλας. Βάσει των σχεδίων και μελετών το εμβαδόν του νέου Ι. Ναού θα είναι 606 τετραγωνικά μέτρα. Σημειώνουμε ότι ο παλαιός Ι.Ναός ήταν συνολικά 520 τετρ. μέτρα. Παραπλεύρως βλέπουμε το φωτορεαλιστικό σχέδιο του υπό ανέγερση νέου Ιερού Ναού μας.

Θερμώς παρακαλούμε κάθε Χριστιανό, όπου γης για την, οικονομική ενίσχυση του έργου μας το οποίο αρχίσαμε να εκτελούμε σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Αριθμός Λογαριασμού Ιερού Ναού – Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, κατάστημα Κάτω Αχαΐας

IBAN: GR9001103630000036375482811

Περισσότερα για το έργο μας στο Περιοδικό της Ενορίας μας (Πρώτο Τεύχος, Νοέμβριος 2014)

Πορεία εργασιών

Η πορεία των εργασιών για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού αναφέρεται συνοπτικά στο πρώτο Τεύχος του Ενοριακού Περιοδικού (Νοέμβριος 2014).

Φωτογραφικό υλικό
α. Πρώτα στάδια του έργου

– Θεμέλιος Λίθος

Σύμβαση με Ανάδοχο

Εργασίες θεμελίωσης του Ναού

β. Ημιυπόγειος Ναός