Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ, 23 ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Το διήμερο Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Ιουνίου, εορτάσαμε πανηγυρικά το Γεννέσιο του Τιμίου Προδρόμου, του πολιούχου και προστάτου της Κάτω Αχαΐας.

Εφέτος η εορτή συνέπεσε με την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, κάνοντας ακόμα λαμπρότερο το πανηγύρι μας, αφού μαζί με τα ωραιότατα τροπάρια του Αγίου μας, εψάλησαν και τα υπέροχα τροπάρια της Πεντηκοστής.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που ετελέσθη την Κυριακή το απόγευμα, προεξήρχε και ομίλησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ανέλυσε τη Θεολογία της Εκκλησίας μας για Το Πανάγιο Πνεύμα, ενώ στο δεύτερο επεσήμανε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην θαυμαστή σύλληψη, γέννηση και διακονία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία της Δευτέρας, προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος στην ομιλία του εκκινώντας από την θαυμαστή σύλληψη και Γέννηση του Τιμίου Προδρόμου, ανέπτυξε με τρόπο κατηχητικό και ομολογιακό την περί Θαύματος θεολογία της Εκκλησίας μας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς παρακλήσεως. Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου μας στις οδούς της πόλης μας. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου, ευχήθηκε δεόντως στους Ιερείς, στους άρχοντας απαξάπαντας  και στον πιστό λαό της Ενορίας μας.

Η όλη εορτή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την μπάντα του Δήμου μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΕΣ

Και εφέτος ιδιαίτερη λαμπρότητα έδωσε στην πανήγυρή μας, η  Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς», το τιμητικό Στρατιωτικό Άγημα της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου, τα ένστολα παιδιά των κατηχητικών μας Σχολείων οι λαμπροφορούντες Ιερόπαιδες και οι  Ιερείς της περιοχής μας που ευγενώς παρευρέθησαν στην πανήγυρή μας.

Θερμά τους ευχαριστούμε όλους.

Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Τους Ιεροψάλτας,  Τους Νεωκόρους, Τις κυρίες της Φιλοπτώχου αδελφότητος και Τους νέους και νέες της Ενορίας μας, για τον μεγάλο κόπο τους στην διακονία της ιεράς πανηγύρεώς μας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην Ιερά πανήγυρι της Ενορίας μας:

-Τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Τον  Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Παναγιώτη Αντωνόπουλο, Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον   Πολιτευτή της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής και τον πρώην Δήμαρχος Χρήστο Νικολάου

-Τον  Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Πατρών Ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου, Τον  Ανώτερος Διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου Σμήναρχος (Ι) Παντελή  Μπεκιαρόπουλο, Τον  Υποπλοίαρχο κ. Δημητρίου, Τον  Ανθυποπλοίαρχο της Ναυτικής Διοίκησης Ιουνίου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, Τον  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Ανδρέα Τσαπικούνη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο κ. Θεόδωρο Τσάτσαρη, τον  Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνο Κακούση, Τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Δυτικής Αχαΐας Αστυνόμο Β΄ Χρήστο Ψύχο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τον  Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Κωνσταντίνο Μπαλντά.

Εξαιρετική μεγαλοπρέπεια προσέδωσε στην πανήγυρή μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος με την λαμπρά παρουσία του και τον “Χρυσοστομικό” λόγο του κατήχησε, στήριξε, ενδυνάμωσε και ενθουσίασε κλήρο και λαό. Θερμώς τον ευχαριστούμε, υικώς παρακαλούντες Αυτόν:  μή διαλείπεις Τίμιε Πάτερ και Δέσποτα, πρεσβεύων τώ ελεήμονι Θεώ, υπέρ πάντων ημών, των ελαχίστων τέκνων σου.

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΘΕ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ, ΑΔΕΛΦΟΙ. ΑΜΗΝ.

 Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος

Προϊστάμενος Ενορίας  Τιμίου Προδρόμου

Κάτω Αχαΐας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει