Η Πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στην Ενορία μας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, λαμπρώς πανηγυρίσαμε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος του Χριστού Αικατερίνης της πανσόφου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας μας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Ηλιού Κωστοπούλου.

Στην ομιλία του ο π. Ηλίας, ανεφέρθη στον βίον της Αγίας Αικατερίνης. Κατόπιν ανέλυσε την σχέση της θείας σοφίας και  της ανθρωπίνης σοφίας, υπογραμμίζοντας την απόλυτη αξία της πρώτης και την σχετική της δευτέρας. Τέλος κατέληξε στο τρίπτυχο “Ορθή Πίστη, Αγάπη προς τον Θεόν και Αγάπη προς τον συνάνθρωπο”, ως οδό μαρτυρική και ταυτοχρόνως σωτήρια για κάθε Χριστιανό.

Το Σάββατο το πρωί, ετελέσθησαν οι ακολουθίες της Λιτής και του Όρθρου. Ακολούθησε Ιερό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου Γκουρβέλου.  Στην ομιλία του ο π. Αμβρόσιος ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Αικατερίνης και ομίλησε περί της εσωτερικής ομορφιάς η οποία δημιουργείται στον άνθρωπο με την εγκατοίκιση του Χριστού στην ψυχή του, και για την εσωτερική ασχημία που φέρουν στην ψυχή μας τα πάθη και οι αμαρτίες.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει