Η Πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου στην Ενορία μας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου  η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος του Χριστού μας Φανουρίου, στο ομώνυμο Εκκλησάκι της Ενορίας μας που ευρίσκεται στο κτήμα Χατζοπούλου.

Την Παρασκευή το απόγευμα ετελέσθησαν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας και ευλογήθηκαν οι “Φανουρόπιτες”. Επικαίρως ομίλησε ο προϊστάμενος της Ενορίας μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος. 

Ανήμερα της εορτής έγινε η Θεία Λειτουργία, ευλογήθηκαν επίσης Φανουρόπιτες και ομίλησε επίσης  επικαίρως ο π.  Απόστολος. 

Η Ιερά πανήγυρις έκλεισε το Σάββατο το απόγευμα με τον Αναστάσιμο Εσπερινό και την “αποφώνηση” του π. Αποστόλου.

Οι εκατοντάδες Χριστιανοί που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του κτήματος Χατζοπούλου -όπου ευρίσκεται το Εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου- ώρες πνευματικής ηρεμίας και ψυχικής ανάτασης. 

Ευχαριστίες εξέφρασε ο π. Απόστολος προς την παρευρισκομένη κ. Παναγιώτα Χατζοπούλου, η οποία με δικάτης έξοδα κατακσεύασε και κατόπιν παραχώρησε το Εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, στην Ενορία της Κάτω Αχαϊας.

Επίσης κατά την Θεία Λειτουργία και κατά την ομιλία του εμνημόνευσε ευγνωμόνως τους κεκοιμημένους γονείς της Ιωάννην και Πηγήν καθώς και την αδελφή της Διονυσία, που ευρίσκονται στον Ουρανό και οπωσδήποτε -όπως είπε- χαίρονται μαζί μας ιδιαιτέρως κατά τις ημέρες αυτές.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει και όλους όσοι προσφέρουν τον οβολόν τους για την Αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου, η οποία συνεχίζεται.

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.

Ακολουθούν Φωτογραφίες

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει