Η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία μας

Λαμπρός ήτα και εφέτος ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο Εκκλησάκι της Ενορίας μας, την Κυριακή 25 Ιουλίου το απόγευμα και την Δευτέρα 26 Ιουλίου πρωί και απόγευμα. Συγκεκριμένα:

-Την Κυριακή 25 Ιουλίου το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος υπό του π. Αποστόλου Δημητροπούλου. Ο π. Απόστολος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην αγνότητα της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής,  τονίσας ιδιαιτέρως την ανάγκη να επανέλθει και ο σύγχρονος χριστιανός σε αυτήν την αγνότητα που ελκύει την Χάρη του Χριστού μας.

-Την Δευτέρα το πρωί ετελέσθη η Θεία Λειτουργία εις το τέλος της οποίας ο π. Απόστολος ομίλησε για την πίστη στον Τριαδικό Θεό που πρέπει μέσω της Κατηχήσεως να εισέλθει στις ψυχές των παιδιών και των νέων μας, βοηθώντας τους να ξεφύγουν από την πνευματική σύγχυση που  εντέχνως καλλιεργείται από τις αντίχριστες δυνάμεις της εποχής μας. 

-Την Δευτέρα το απόγευμα ετελέσθη η ακολουθία του Εσπερινού, Ιερά Παράκλησις προς την Αγία και Ιερά λιτάνευση της Εικόνος της εις τα πέριξ του Ιερού Ναού. Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ομίλησε επικαίρως, αναπτύξας τον βίον της Αγίας Παρασκευής και αναλύοντας σημεία αυτού, στοχεύοντας στην πνευματική ωφέλεια του πυκνού εκκλησιάσματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει