ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού – ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην πόλη μας η Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το διήμερο Κυριακής 13ης και Δευτέρας 14ης Σεπτεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού, ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού που ευρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας Κάτω Αχαϊας. 

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην σημασία που έχει στην ζωή του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού ο Σταυρός του Χριστού μας. Στην δεύτερη παράγραφο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα την εμπειρία του απο την διακονία του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα στο Κονγκό των 100 εκατομυρίων κατοίκων.  Μετ΄ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε ότι Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί  της Αφρικής, διαθέτουν πεντακάθαρο μυαλό και προσλαμβάνουν θαυμάσια τα υψηλά νοήματα της Χριστιανικής μας Θεολογίας. Οτι μελετούν με ζήλο την Αγία Γραφή και μαθαίνουν επέξω τις περισσότερες σελίδες της. Ότι λόγω της πτωχείας στην οποία ευρίσκονται, αναγκάζονται να περιφέρουν   ένα αντύπυπο της Αγίας Γραφής, απο οικογένεια σε οικογένεια ανά εβδομάδα, για να μπορέσουν όλοι να μελετήσουν τον λόγου του αληθινού Θεού. ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ!…

Την Δευτέρα το πρωί, ετελέσθη στον Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου Χρήστου Δριμάλα. Ο νέος Ιερεύς θα υπηρετήσει  ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κυπαρισσίου.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον Σταυρό που κάθε πιστός Χριστιανός σηκώνει στους όμους του, και ο οποίος Σταυρός είναι η οδός της σωτηρίας μας. Εν συνεχεία ανεφέρθη στο μυστήριος της Ιερωσύνης και στην σημαντική Εκκλησιαστική, Πνευματική, και Εθνική διακονία των Ιερέων στην σύγχρονη Κοινωνία.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Αγιασμό επι τη ενάρξει του νέου Σχολικού έτους, στο Γενικό Λύκειο και στο Γυμνάσιο Κάτω Αχαϊας, όπου ομίλησε στους καθηγητές και μαθητές με λόγους πατρικής αγάπης.

Το απόγευμα, ετελέσθη η Ακολουθία του Εσπερινού μετά των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. Ο ομιλιτής π. Απόστολος Δημητρόπουλος, προϊστάμενος της Ενορίας μας, είπε μεταξύ άλλων: Η οδός του Θεού προς τον Άνθρωπο, είναι η Σταυρική Αγάπη. Ακριβώς γι΄ αυτό η οδός του ανθρώπου προς τον Θεό, είναι επίσης η Σταυρική Αγάπη. Δηλαδή ο αγώνας εναντίον της αμαρτίας, των παθών και αδυναμιών μας, η απόλυτη υπακοή στον Λ(λ)όγο του Θεού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει