Η πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία μας

Λαμπρό το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου στην Ενορία μας. Γιόρτασε το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην παραλία Κ. Αχαϊας.

Το Σάββατο το απόγευμα έγινε στον Ι. Ναό, ο Αναστάσιμος-Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Οι πιστοί γέμισαν τον Ι.  Ναό και τον αύλειο χώρο, ο οποίος ανεκαινίσθη πλήρως με την φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Στό Κήρυγμά του ο π. Απόστολος ανεφέρθη στην θεολογική ένοια των όρων “Όσιος” και “Μάρτυς”, οι οποίοι αποδίδονται απο το Ιερό Συναξάρι και την Υμνολογία της ημέρας στην εορταζόμενη Αγία Παρασκευή. 

Την Κυριακή το πρωί, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο Ιερό Κήρυγμα ο π. Απόστολος, λαμβάνοντας αφορμή απο τον βίο της Αγίας Παρασκευής,  ομίλησε περί της στενής πύλης και της τεθλημμένης οδού της αγαγούσης εις την Ζωήν και περί της πλατείας πύλης και ευρυχώρου οδού της οδηγούσης εις την αιώνια απώλεια. Τόνισε επίσης ότι η αληθινή αγάπη προς τον Χριστό, οδηγεί στην εν παρησία ομολογία της Πίστες προς πάντας, εξαιρέτων τους πολεμίους της Εκκλησίας μας.

Το απόγευμα της Κυριακής,  τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Παρασκευή. Στο Ιερό Κήρυγμα τονίσθηκε η μεγάλη ευλογία του Θεού προς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, να έχουμε πρεσβευτάς προς Αυτόν, τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Να τελούμε Ιερές Παρακλήσεις προς αυτούς, και να ευλογούμαστε με της Άγιες Ευχές τους. 

Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες, συμμετείχαν πλήθος Χριστιανών απο την Ενορία μας και από γειτονικά χωριά. 

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει