Κυριακή της Σαμαρείτιδος-17 Μαϊου: Θ. Λειτουργία με συμμετοχή των Χριστιανών

Την ερχομένη Κυριακή 17/5/2020 το πρωί θα τελέσουμε την Θεία λειτουργία με την παρουσία των λαϊκών χριστιανών μας εντός των Ιερών Ναών της Ενορίας μας. Του Τιμίου Σταυρού, της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Νικολάου

Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού μας το ότι μετά απο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (δυόμισι μήνες) μπορούμε και πάλι να συμμετάσχουμε στην Θεία λειτουργία και να Κοινωνήσουμε του Παναγίου Σώματος και Αίματος του Χριστού μας. 

Η προηγηθείσα στέρηση της δυνατότητας συμμετοχής μας στην θεία ευχαριστία, στα λοιπά Ιερά Μυστήρια και στις ιερές ακολουθίες, πρέπει να μας κάνει όλους να κατανοήσουμε υπαρξιακά δύο πράγματα

1. Το πόσο σημαντικό για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας υπόσταση και την πνευματική μας υγεία και ευτυχία είναι η συμμετοχή μας στην θεία λατρεία και μάλιστα στην Θεία λειτουργία και την θεία Ευχαριστία.

2.Το πόση πνευματική βλάβη προξενεί στην ψυχή μας, η μη συμμετοχή μας στην Θεία λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Αν αυτά τα δύο τα κατανοήσουμε, δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να λείψει στο εξής καμία Κυριακή (τουλάχιστον) από την Θεία λειτουργία!
Αυτό θα είναι ταυτοχρόνως και η δυναμική μας απάντηση σε όλους εκείνους τους ασεβείς που βρήκαν το εν λόγω διάστημα ευκαιρία, να εκδηλώσουν το μίσος τους για τον Χριστό μας και την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησίας μας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει