Θεία Κοινωνία. Το μυστήριο των μυστηρίων

gre22392541Αδελφοί μου αγαπητοί. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα γράψουμε την Θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Θα απαντήσουμε με λίγα λόγια στο ερώτημα των ημερών:

Είναι δυνατόν να μεταδοθεί οποιαδήποτε ασθένεια μέσω της Θείας Κοινωνίας;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Διότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι άρτος και οίνος. Είναι αυτό τούτο το Σώμα και αυτό τούτο του Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Χριστός είναι Η όντως Ζωή.  Αρρώστια και θάνατος δεν υπάρχουν στην όντως Ζωή.

Η κατανόηση της Αλήθειας αυτής, προϋποθέτει Ορθόδοξη Πίστη και Εκκλησιαστική ζωή. Όποιος δεν Πιστεύει Ορθόδοξα και δεν ζει Εκκλησιαστικά, αδυνατεί να την κατανοήσει και να την  αποδεχθεί. Δεν του το επιτρέπει η απιστία του, κέντρο της οποίας είναι  ο εωσφορικός  εγωισμός του.

Παρατήρηση 1η: 

Πάντοτε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κοινωνούσαμε, κοινωνούμε και θα κοινωνούμε  από το κοινό Ποτήριο και την κοινή Λαβίδα. Πάντοτε οι Ιερείς καταλύουμε και θα καταλύουμε το Άγιο Ποτήριο, αφού πρώτα έχουν κοινωνήσει όλοι οι πιστοί. Πάντοτε οι ιερείς κοινωνούμε ασθενείς με λοιμώδη και άλλα μεταδοτικά νοσήματα στα Νοσοκομεία και στα σπίτια. ΟΥΔΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Διότι -επαναλαμβάνω- η Θεία Κοινωνία είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ, που είναι Η ΖΩΗ στην οποία δεν χωρά θάνατος.

Παρατήρηση 2η:

Όσοι φωνασκούν την περίοδο αυτή υβρίζοντας το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, δεν το κάνουν απλώς διότι δεν πιστεύουν. Το κάνουν διότι μισούν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Με ένα μίσος ακραίο και φανατικό που προκαλεί ρίγος σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Εμείς σε όλους αυτούς αντιτάσσουμε την Αλήθεια και την Αγάπη μας. Όπως έκανε για τους σταυρωτές Του η Εσταυρωμένη Αγάπη, ο Θεάνθρωπος Κύριός μας!

Παρατήρηση 3η:

Όσα γράφουμε παραπάνω αναφέρονται αποκλειστικά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την Θεία Κοινωνία.  Για όλα τα υπόλοιπα φυσικά και πρέπει να τηρούμε τους προτεινομένους από τους Ειδικούς κανόνες προστασίας.                       Ο Ορθόδοξος Χριστιανός είναι Πιστός και όχι θρησκόληπτος.

π. Απόστολος Δημητρόπουλος

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει