Η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας στην Σύναξη Στελεχών του Ενοριακού έργου

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, Οι Ιερείς, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι Ιεροψάλτες, οι καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ενορίας μας, οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες και οι νέοι(ες) που διακονούν παντοιοτρόπως την Εκκλησία μας, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία, μετά την Θεία λειτουργία να συναντηθούμε στο Χατζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και να κόψουμε την Βασιλόπιτα.

Στην πνευματική αυτή Σύναξη, ο προϊστάμενος της Ενορίας μας π. Απόστολος Δημητρόπουλος ομίλησε με λόγους Πνευματικούς προς τους παρευρισκομένους αναφέροντας τα παρακάτω:

1. Αδελφοί μου αγαπητοί, Πολύτιμοι Συνεργάτες μου στο Ενοριακό έργο.  Εύχομαι από τα βάθη της καρδίας μου να μας αξιώσει ο Θεός να διέλθομε  μία Ευλογημένη και Χαριτωμένη Χρονιά. Είθε το 2020 να είναι το έτος που θα αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό Δημιουργό και Σωτήρα μας, θα πολεμήσουμε αποτελεσματικότερα εναντίον των παθών και αμαρτιών μας και θα προκόψουμε στις Άγιες και Ευαγγελικές Αρετές. Εμείς αλλά και όλοι οι Πιστοί της Ενορίας μας.

2. Δεχθείτε Σας  παρακαλώ τις θερμότατες ευχαριστίες μου για την πολύτιμη διακονία σας στην τοπική Εκκλησία μας, στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας. Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ημέρα που να μην σας αναφέρω προσωπικά και ονομαστικά τον καθένα σας στις Ιερές ακολουθίες και στις προσωπικές μου ευχές προς τον Τριαδικό Θεό μας, την Παναγία μας και τον προστάτη μας Τίμιο Πρόδρομο.

3. Σας παρακαλώ πατρικά όλους. Μην αμελείτε την Πνευματική σας πρόοδο. Την προσωπική σας Προσευχή, την Πνευματική μελέτη, την συμμετοχή  σας -ει δυνατόν σε όλες- στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας μας και στις Ιερές Ποιμαντικές μας Συνάξεις. Να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε Διακονία προς την Εκκλησία μας, αν δεν συνυφαίνεται με την προσωπική πνευματική μας προκοπή, καταντά άχρη(ι)στη για την ζωή και την σωτηρία μας. 

Τέλος ο π. Απόστολος παρουσίασε τα δύο νέα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (κ. Ευάγγελο Σταυρόπουλο και κ. Γεώργιο Νικολακόπουλο) ευχόμενος τα δέοντα. Σημείωσε δε ότι ο απολογισμός του συντελεσθέντος και ο προγραμματισμός του συντελεσθησομένου την ερχομένη τριετία έργου, θα ανακοινωθεί και θα συζητηθεί στις ιδιαίτερες συνεδριάσεις των Συμβουλίων.

Ο π. Απόστολος έδωσε ως ευλογία ένα Πνευματικό Βιβλίο σε όλους. Τυχεροί που βρήκαν το φλουρί και έλαβαν ιδιαίτερο δώρο ήταν: Ο Γεώργιος Βλάχος, η Ευδοκία Πανούση και η Γεωργία Σταυροπούλου.

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει