Το κήρυγμα της Τετάρτης

Με την βοήθεια του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, αρχίσαμε και εφέτος τις εβδομαδιαίες Ενοριακές Κηρυκτικές Συνάξεις μας, που γίνονται – όπως κάθε χρόνο- εκάστη Τετάρτη απόγευμα (ώρα 18.00) στο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ενορίας μας.

Η έναρξη έγινε με την ακολουθία του Αγιασμού. Ακολούθησε ομιλία του πατρός Αποστόλου Δημητροπούλου.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο π. Απόστολος περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα αναπτυχθούν οι εφετινές ομιλίες των Συνάξεων. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι εφέτος θα αναλύονται πνευματικά θέματα με αφορμή κείμενα:

-των“Συναξαρίων” (= Βιβλία ἐκκλησιαστικὰ που περιέχουν βίους ἁγίων)

-του “Γεροντικού”–  του “Λαυσαϊκού” και του “Λειμωναρίου” (=Συλλογές θεόσοφων συμβουλών Γερόντων, διηγήσεις θαυμαστών και διδακτικών περιστατικών από την αγία βιοτή τους αλλά και παραδείγματα προς αποφυγή από λάθη και αστοχίες τους)

-του “Ευεργεντινού” (=Συλλογή αποφθεγμάτων, νουθεσιών και διδασκαλιών των Οσίων ασκητών Πατέρων της Ερήμου)  και

-της “Φιλοκαλίας” (=Βιβλίον περιέχον τις πνευματικές, ασκητικές, ησυχαστικές και θεολογικές εμπειρίες των θείων Πατέρων μας).

Στο δεύτερο μέρος λαβών αφορμή από περιστατικό που περιγράφεται σε ομιλία του Αββά Δωροθέου, ομίλησε για το πάθος της “καχυποψίας” που είναι ένα από τα “παιδιά” του εγωισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει