Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού της Ενορίας μας

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών που θα λάβουν χώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της πόλεώς μας, το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, επί τη εορτή του Αγίου Αριστείδου και επί τη εορτή  της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. (Σημειώνουμε την 13ην Σεπτεμβρίου τιμάται πανηγυρικώς η μνήμη του Αγίου Αριστείδου στον Ι. Ναό μας, λόγω της περιπύστου εικόνος Του που φυλάσσεται εκεί)

==============================

Α. Εορτή Αγίου Αριστείδου:

1. Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα: Πανηγυρικός Εσπερινός

2. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πρωί και ώρα 7-9.30: Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος

 

===============================

(Ο Άγιος Αριστείδης ήταν Αθηναίος ευπατρίδης (=1. στην αρχαία Aθήνα, πολίτης που ανήκε στην ανώτερη από τις τρεις κοινωνικές τάξεις. 2. χαρακτηρισμός ατόμου που συνδυάζει την αριστοκρατική καταγωγή με την ευγένεια του χαρακτήρα και με την πνευματική καλλιέργεια), φιλόσοφος εξ ενδόξου αθηναϊκού γένους, και έζησε κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα επί αυτοκρατορίας Αδριανού. Έγινε Χριστιανός από τον Άγιο Διονύσιο και τον Άγιο Ιερόθεο και έγραψε στον Αδριανό απολογία υπέρ των διωκόμενων Χριστιανών. Στην συνέχεια εκδιώχθηκε και επειδή έλειπε ο Αδριανός μετέβη στην Ρώμη όπου και απολογήθηκε. Κατόπιν μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου μαρτύρησε, αφού τον κρέμασαν στην αγορά των Αθηνών, την 13η Σεπτεμβρίου του 120 μ.Χ. Ο Ιερώνυμος έγραψε εγκώμιο για τον Άγιο και τον χαρακτηρίζει Ισαπόστολο)

==============================================

Β. Εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού:

-Παρασκευή απόγευμα 13 Σεπτεμβρίου και ώρες 6.30-8: Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Γερβασίου Παρεκεντέ, Ιεροκήρυκος της  Ιεράς Μητροπόλεως μας.

-Σάββατο πρωί 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 7-10: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

-Σάββατο απόγευμα 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 7-8.30: Η ακολουθία του Εσπερινού μετά των Χαιρετισμών προς των Τίμιο Σταυρό. Θείον Κήρυγμα υπό του αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π. Αποστόλου Δημητροπούλου, προϊσταμένου της Ενορίας μας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Δύμης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει