Πανηγυρικώς εορτάσθη στην Ενορία μας η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το Εκκλησάκι του Αγίου που ευρίσκεται στο κτήμα Χατζοπούλου στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας.

Την Δευτέρα το απόγευμα ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Τρίτη το πρωί, ετελέσθη πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Η Ιερά πανήγυρις έκλεισε με τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Φανούριο που ετελέσθη την Τρίτη το απόγευμα.

Στα κηρύγματα του διημέρου ο π. Απόστολος Δημητρόπουλος, προϊστάμενος της Ενορίας μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης, επικεντρώθηκε στην περί αιωνίου ζωής διδασκαλία της Εκκλησίας μας. 

Στο κήρυγμα του Εσπερινού της παραμονής  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  άπαντες οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, μας διδάσκουν με την ζωή και τον λόγο τους την μεγάλη αλήθεια με την οποία πρέπει όλοι μας να γεμίσουμε τον νου και την καρδία μας:   “Ψυχή  τὰ ὧδε πρόσκαιρα, τὰ δὲ ἐκεῖ αἰώνια”

Στην ομιλία η οποία εκφωνήθηκε κατά την Θεία λειτουργία, ανεφέρθη στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου και εν προεκτάσει στον βασικό αγώνα όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι λόγω της ακραδάντου πίστεώς τους στο Ευαγγέλιο του Χριστού μας και της απολύτου βεβαιότητός  τους περί της μετά θάνατον αιωνίου ζωής, βάδισαν την στενή και τεθλιμμένη οδό του Χριστού μας η  οποία και μόνον αυτή οδηγεί στην λύτρωση και σωτηρία.

Στον Εσπερινό της παραμονή και σε αυτό της κυριωνύμου ημέρας, ευλογήθηκαν οι “Φανουρόπιτες”. Ευλογημένο έθιμο -τόνισε ο π. Απόστολος-  το οποίο όταν διατηρείται στις θεολογικές διαστάσεις που πρέπει, μακρυά από θρησκοληπτικές και άλλες παρεκκλίσεις, ενδυναμώνει την προσευχή και την πίστη του λαού μας.

 Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε εν κατανύξει και απολύτω τάξει και ησυχία πλήθος Χριστιανών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει