Εορταστική εκδήλωση για τα Δέκα Χρόνια της “ΚΛΕΙΔΑΣ”

Τα  Δέκα χρόνια της  Χορωδίας “ΚΛΕΙΔΑ” γιορτάστηκαν με τον αρμόζοντα  τρόπο στη κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών την Κυριακή το απόγευμα της 30ης   Σεπτεμβρίου ε.ε.

Α΄ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ:

Την ιστορική διαδρομή της “ΚΛΕΙΔΑΣ” παρουσίασε ο Πρόεδρος κ.  Μιχάλης Κυδωνιάτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτριος  Κατσικόπουλος

Ο καλιτεχνικός Διευθυντής της “ΚΛΕΙΔΑΣ”, καθηγητής κ. Δημήτριος Γαλάνης παρουσίασε το άλμπουμ  “ΘΕΜΟΥ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΑΤΡΙΝΙΑ”.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης  τιμήθηκε η τραγουδίστρια κ. Ευγενία Βέρρα για τη συμμετοχή της στο ψηφιακό δίσκο αλλά και για την γενικότερη προσφορά στην παραδοσιακή μουσική μας παράδοση όλης της “μουσικής οικογενείας Βέρρα”

 

Β΄ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ:

Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως,  ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Βιέννης, μουσικολόγος, συνθέτης και Πρωτοψάλτης Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρης Δεσπότης παρουσίασε ενδελεχώς το μουσικό εκδοτικό έργο του κυρίου Δημητρίου Γαλάνη, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία και σημεία τα οποία το συνιστούν ως παραδοσιακό και εν ταυτώ πρωτοποριακό έργο στον χώρο της ερεύνης και της διδασκαλίας της Βυζαντινής Μουσικής μας παραδόσεως.

Γ΄ΜΕΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ:

Στο τελευταίο μέρος της εκδηλώσεως, ο χορός ψαλτικής “ΚΛΕΙΔΑ” έψαλλε το οκτάηχο ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ Θεοφάνους Βατοπαιδινού.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ωραιότατα ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,  επεσήμανε την αξία της Εκκλησιαστικής Μουσικής παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και επήνεσε τον κ. Δημήτριο Γαλάνη, τον κ. Σωτήριο Δεσπότη και τους λοιπούς συντελεστές της εκδηλώσεως για την ιδία την εκδήλωση αλλά και για  το γενικότερο Εκκλησιαστικό έργο που επιτελούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει