Βράβευση μαθητών των Λυκείων Δυτικής Αχαΐας, που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου  ε. ε. το βράδυ, ο τομέας Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, βράβευσε του μαθητές της “περσινής” Τρίτης Λυκείου, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ  της χώρας μας. 

Η Τελετή βραβεύσεως έγινε στο προαύλιο του Β΄Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας. Στην τελετή -όπως κάθε χρόνο- συμμετείχε η τοπική Εκκλησία, εκπροσωπουμένη από τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Δημητρόπουλο, προϊστάμενο της Ενορίας Κάτω Αχαΐας και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης.

Ο π. Απόστολος μετέφερε στα παιδιά, τους γονείς  και τους καθηγητάς τους, τις συγχαρητηρίους ευχές και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος δεν παρέστη στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Κατόπιν, ομιλών ο ίδιος από καρδίας, συνεχάρη τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τους χρόνους των σπουδών τους για να αποκτήσουν γνώσεις και επιστημονικές ειδικεύσεις,  αλλά να μη παρασυρθούν  από την “φυσιούσα” γνώση και απομακρυνθούν από την Εκκλησία και την Εκκλησιαστική ζωή. Διότι χωρίς τον Χριστό και την εν Χριστώ ζωή όλα είναι άχρηστα και ανούσια.

Όλα τα παιδιά έλαβαν από τον π. Απόστολο ως ευλογία το σύμβολο του Χριστιανού, δηλαδή ένα Σταυρό, για να στολίζει το στήθος τους και να χαριτώνει την καρδία τους.

Ακολουθούν Φωτογραφίες για τις οποίες ευχαριστούμε θερμώς το e-dytikiachaia από όπου ελήφθησαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει