Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στην Ιερά Μονή Βαλαάμ στην Αγία Πετρούπολη.

Патриарший визит на Валаам. Литургия в Спасо-Преображенском соборе Валаамского монастыря
Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Σεργίου και Γερμανού των θαυματουργών, στην Ιερά Μονή Βαλαάμ στην Αγία Πετρούπολη.
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Συλλείτουργήσαν ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πετροζαβόνσκ Κωνσταντίνος και πλειάδα Επισκόπων της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Ο εφετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε και με την παρουσία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Ιερά Μονή Βαλάαμ.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον επίσκοπο Παγκράτιο για τις προσπάθειές τους για την αναβίωση του μοναστηριού, προσφέροντας ένα αρχιερατικό εγκόλπιο από την 100η επετείο από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου Μόσχας και την εκλογή του Αγίου Τύχωνα στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας χαιρέτισε και τους Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρο και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Βαλαάμ, ενώ αναφέρθηκε στο πνεύμα και την ιστορία των Ελλήνων.
Ακόμη ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης καλωσόρισε θερμά το Πρόεδρο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη του αρχηγού του κράτους στη Μονή Βαλαάμ την ημέρα της εορτής του Αγίου Σεργίου και του Αγίου Γερμανού έχει ήδη γίνει πλέον παράδοση.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισκέφθηκε τον χώρο όπου φυλλάσονται τα ιερά λείψανα των Αγίων και Ιδρυτών της Μονής Βαλαάμ όπου και τα προσκύνησε.

ΥΓ: Οι Όσιοι Σέργιος και Γερμανός εγκαταστάθηκαν στη νήσο Βαλάμη το 1329 μ.Χ. και έζησαν και διέδωσαν τον Χριστιανισμό κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η κοίμησις και των δύο τοποθετείται στα 1353 μ.Χ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει