Ο Θεοφιλέστατος στα εγκαίνια του έργου “Ανάπλασις κέντρου Κάτω Αχαΐας”

Το Σάββατο 7 Ιουλίου το βραδάκι, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε τα δέοντα στις αρχές και στον λαό της Κάτω Αχαΐας, κατά την τελετή εγκαινίων του έργου της αναπλάσεως του ιστορικού κέντρου της πόλεως. Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, Βουλευτές, Πολιτευτές και Προέδρους Συλλόγων, περιήλθε το Κέντρο της πόλεως, συνομιλών με τον λαό και απολαμβάνοντας μαζί με πλήθος άλλων  μικρές εκθέσεις φορέων της πόλεως, αλλά και διάφορα πολιτιστικού χαρακτήρα δρώμενα τα οποία εξελίσσοντο σε διάφορα σημεία του Κέντρου.

Η παρουσία του Θεοφιλεστάτου, των Ιερέων και διακόνων και η τέλεσις της ακολουθίας του Αγιασμού, έδωσε σε όλες τις εκδηλώσεις την ιδιαιτέρα εκείνη πνευματική  διάσταση, η οποία κάνει μοναδικό τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας, διακρίνοντάς τον από τον άχαρη και ξηρό “πολιτισμό”, των χωρών της λοιπής άθεης ή πνευματικά αδιάφορης Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας κρατεί στο σύστημα της συναλληλίας όσον αφορά τις σχέσει Εκκλησίας-Κράτους, ενώ στην υπόλοιπη  ευρώπη  ισχύει ο ακατανόητος για εμάς πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας.

Όλοι μας,  απολαύσαμε την βραδιά και νιώσαμε την εσωτερική-ενοποιό  δύναμη της  Ορθόδοξης πίστης μας και του εξ΄ αυτής απορρέοντος Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού μας.

Ακολουθούν Φωτογραφίες:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει