ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018: Πρώτη ημέρα-Κυριακή 17 Ιουνίου:

 1.Αρχιερατικό Μνημόσυνο των κεκοιμημένων δωρητών της Ενορίας μας

2.Εγκαίνια Εκθέσεως Φωτογραφίας

3.Απολογισμός έργου ανεγέρσεως νέου Ιερού Ναού μας

Την Κυριακή 17 Ιουνίου τελέσθηκε στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού της Ενορίας μας, Αρχιερατικό Μνημόσυνο των κεκοιμημένων δωρητών της Ενορίας μας. Την Θεία λειτουργία ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας το ιερό ευαγγελικό ανάγνωσμα και εστιάζοντας στην πίστη της Εκκλησίας μας στην αιώνιο ζωή και στην απόλυτο αξία αυτής της πίστεως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος της Ενορίας μας πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος, ανεφέρθη στους δωρητές της Ενορίας λέγοντας τα εξής:

         Θεοφιλέστατε, αφού υικώς Σας ευχαριστήσω  για την ιδιαιτέρα  χαρά που μας δώσατε σήμερα, λειτουργώντας  στην Ενορία μας και ευλογώντας ημάς δια των Αγίων Αρχιερατικών σας χειρών,  ζητώ την άδεια και  ευλογία σας, να απευθυνθώ δι΄  ολίγων προς το Ευλογημένο Εκκλησίασμα.

 Σεβαστοί πατέρες, αδελφοί μου αγαπητοί.

 Σήμερα Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, ξεκινούν με την Θεία Λειτουργία που μόλις τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, οι εβδομαδιαίες λειτουργικές, πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται προς τιμήν του πολιούχου μας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Πρόκειται για  τα «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018».

 Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι,  αφ΄ ενός μεν  να τιμήσουμε όπως πρέπει τον προστάτη της Ενορίας μας Τίμιο Πρόδρομο κατά την ετήσιο αυτού μνήμην και πανήγυριν, αφ΄ ετέρου δε  να αναζωπυρώσουμε την πίστη μας και την αγάπη μας προς τον λυτρωτή μας Χριστό και τους Αγίους Του και να ελκύσουμε την άκτιστο χάρη του προς αγιασμό και σωτηρία μας.

 Στην σημερινή Θεία Λειτουργία, το πρωί στην Αγία Πρόθεση και στην Αγία Αναφορά, αλλά και τώρα στο Παραστάσημο, εξαιρέτως μνημονεύσαμε τους μεγάλους δωρητάς και ευεργέτας της Ενορίας μας.  

 Πρόκειται για τους αδελφούς συμπολίτες μας, που ευρίσκονται στην αιωνιότητα, και οι οποίοι κατά το διάστημα την επίγειας ζωής τους, ευεργέτησαν ποικιλοτρόπως  την τοπική Εκκλησία μας.

 Εκ του βάθους των καρδιών μας, ευχόμεθα προσευχητικώς: Κύριε Ιησού Χριστέ, ανάπαυσον τους δούλους σου τους δωρητάς της Ενορίας μας, εν τόπω  φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ εν τόπω αναπαύσεως, ένθα ούκ  έστι πόνος, λύπη ή στεναγμός, ΑΛΛΑ ΖΩΗ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ.

Ας μου επιτραπεί όμως, δι΄ ολίγων λόγων να αναφερθώ ονομαστικώς εις αυτούς και εις τις δωρεές τους, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να πληροφορηθούν και παραδειγματιστούν οι νεότεροι.

  -Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου Ιωάννας Γεωργουλοπούλου (Οικόπεδα 11 στρεμμάτων και Ελαιώνα 2,5 στρεμμάτων)

-Μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Θεοδώρου Γεωργοπούλου (Οικόπεδο Θεοδωρείου Ιδρύματος)

-Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου Ελένης Δρίβα (Οικόπεδο Κέντρου Υγείας και Γ΄Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαϊας)

-Μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Ηλία Παναγωτόπουλου (οικόπεδο Τιμίου Σταυρού)

-Μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Κωνσταντίνου Καραμπελιά (Οικόπεδο Αγίου Ραφαήλ)

-Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου Αικατερίνης Κωνσταντινοπούλου Θεοδώρου και Ευθυμίας Κατσαρού  (Ι.Ναός Αγίου Ραφαήλ)

-Μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Κωνσταντίνου Κουτρουμάνη (Κυπαρισσώνας εις Βουρλάκι)

-Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου Φωτεινής Θεοδωροπούλου και του δούλου σου Χαραλάμπους Βαχτριτζόγλου                                                 (Αγία Παρασκευή)

-Μνήσθητι Κύριε των δούλων σου Σταύρου και Χαραλάμπους Παναγοπούλου (Οικόπεδο εις Σπάσμα)

-Μνήσθητι Κύριε των δούλων σου Σοφίας, Ευτέρπης, Μαρίας και Κυριακής Σπυροπούλου (Σπυροπούλειον και Ευτέρπειον)

-Μνήσθητι Κύριε των δούλων σου Διονυσίας, Ιωάννου και Πηγής Χατζοπούλου (Χατζοπούλειον και Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου)

-Μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Ηλία Δασκαλόπουλου (ακίνητα εις Πάτρα)

Μνήσθητι Κύριε της δούλης σου Ολυμπίας Παπαρώδη (Οικία εις την πόλη μας)

Όλων των ανωτέρω, αλλά και όλων των λοιπών επωνύμων και ανωνύμων κεκοιμημένων δωρητών της Ενορίας μας, ας είναι αιωνία η μνήμη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει