Ο φιλικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων Ολυμπιακού και παλαιμάχων Δυτικής Αχαϊας. Προς ενίσχυσιν του Ι.Ναού μας

                Συγκίνηση και χαρά επεκράτησε στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση των βετεράνων της δυτικής Αχαΐας με τους «θρύλους» βετεράνους παίκτες του Ολυμπιακού! Ο αγώνας έγινε στο δημοτικό στάδιοτης πόλης μας. Το σκορ:  5-4 υπέρ των «κόκκινων». Λίγη σημασία φυσικά είχε το σκορ, αφού ο σκοπός ήταν ιερός. Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του νέου  Ιερού Ναού του πολιούχου μας “Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου”.

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ξενοφώντα Μπαχρά,  Προέδρου του ΟΤΑΔ και υπευθύνου του Δήμου στα Εκκλησιαστικά Θέματα.

Το παρών-όπως πάντα σε τέτοιου είδους εκδηλωσεις-  έδωσε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Ραυτακόπουλος, η πρόεδρος του ΚΕΔΔΥ κ. Πατρούλα Κοκκίνη, οι επι κεφαλής της μείζονος και της ελλάσονος αντιπολίτευσης κύριοι Διονίσιος Γκοτσούλιας και Παναγιώτης Κουνάβης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής,  πολλοί φορείς και πολίτες του δήμου που παρακολούθησαν με ζήλο τον αγώνα και τις βραβεύσεις από τις κερκίδες του σταδίου.

Ο ΟΤΑΔ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τους Βετεράνους για την  ωραία συμβολή τους στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει τον Ναό της. Οι Βετεράνοι με τη σειρά τους απένειμαν αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του ΟΤΑΔ για την πρωτοβουλία του.

Στις πρώτες σειρές των επισήμων, μαζί με τον Σεβασμιώτατο,  είδαμε αρκετά ευδιάθετο τον Περιφερειάρχη που παρακολουθούσε με ιδιαίτερη αγωνία τον αγώνα ενώ πανηγύριζε και τα γκολ.

Στην πρώτη σειρά, επίσης είδαμε και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Απόστολο Δημητρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Ξ. Μπαχρά για την πρωτοβουλία (έχουν προηγηθεί  άλλοι τρείς αγώνες για τον ίδιο σκοπό) αλλά και τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου για τις ενέργειες που κάνει στην κατεύθυνση να ενισχυθεί οικονομικά το έργο της ανεγέρσεως του  νέου μεγαλοπρεπούς Ναού της Κάτω Αχαΐας.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου, εξήρε την πρωτοβουλία για τον χθεσινό αγώνα και επεσήματε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλονται πρώτα  απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, κατόπιν απο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τέλος απο τον Δήμο για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει