Γόρτυνος Ιερεμίας: ”Ζούμε τα προδρομικά χρόνια του θηρίου της Αποκαλύψεως”

Αγαπητοί μου χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,

Ντρέπομαι ως Έλληνας και αγανακτώ ως Ιεράρχης του ευσεβούς μάλιστα και ηρωικού λαού της Αρκαδίας και πονώ ως τέκνον ήρωος Αλβανικών ορέων, γιατί στην ένδοξη και αγιασμένη πατρίδα μας την Ελλάδα ψηφίστηκε πια ένας νόμος περί αλλαγής φύλου, νόμος αίσχους και ντροπής.Αγωνιστήκαμε όσο μπορούσαμε, φωνάξαμε, βραχνιάσαμε φωνάζοντας, αλλά τίποτα δέν έγινε. Όμως ο λαός μας, παρά τά αμαρτήματά του, είναι αγνός καί φιλότιμος καί αποστρέφεται τήν αισχρότητα καί τήν ανηθικότητα.

Πώς λοιπόν οι άρχοντές μας έρχονται καίιεπιβάλλουν έναν βρώμικο νόμο, αφού ο λαός μας εδήλωσε τξν αποστροφή του σ’ αυτόν; Δεν είναι αυτό δικτατορία;

Για ένα τέτοιο νόμο, νόμο που προσβάλλει την υψηλή προσωπικότητα του ανθρώπου και την ίδια την φύση του, θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα.

Και από το δημοψήφισμα αυτό θα φαινόταν η χρηστότητα την Ελλήνων πολιτών, στους οποίους τώρα ετσιθελικά μερικοί αφεντάδες επέβαλαν πρόστυχο νόμο.

Το κακό, χριστιανοί μου, έγινε, ο νόμος ψηφίστηκε και με τοιούτους νόμους φαίνεται ότι και το ελληνικό κράτος συμπορεύεται και αυτό στην διαφθορά των άλλων εθνών.

Έτσι φαίνεται, αλλά δεν θα είναι έτσι. Γιατί εμείς εδώ οι Αρκάδες, αλλά και όλοι σχεδόν οι Έλληνες πατριώτες μας, θα πορευόμαστε, σαν χριστιανοί, την οδό που χάραξε ο Χριστός με το άγιο Ευαγγέλιό του.

Και θα πορευόμαστε ακόμη με τα ήθη, με τα οποία μεγαλούργησε και δοξάστηκε η φυλή μας.

Γι’ αυτό, όχι μόνο δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος αυτός στην αγιασμένη γωνιά τής Αρκαδίας μας και στην πατρίδα μας όλη, αλλά εμείς οι ιερείς σας και όλοι σεις μαζί θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε και να αγανακτούμε για τον υπάρχοντα πια αυτόν νόμο.

Καί εγώ ο επίσκοπός σας, χριστιανοί μου, θά μείνω πιστός στήν υπόσχεση πού σάς έδωσα ότι δέν θά προσφέρω τιμή πολιτικού άρχοντος σέ όσους ψήφισαν τόν νόμο καί επισκεφτούν τόν τόπο μας.

Είμαστε, αδέλφια μου, σε χρόνια που η αμαρτία είναι στο προχωρημένο στάδιό της και ανέβηκε στον θρόνο και κυβερνά.

Μη μας παραξενεύει λοιπόν το σατανικό φαινόμενο το ότι ψηφίστηκε από τούς κρατούντες ο νόμος περί αλλαγής φύλου. Συμβαίνει αυτό που μου λέγουν οι παπούδες και οι γιαγιάδες τού τόπου μας, ότι είμαστε σε χρόνια Αντιχρίστου.

Να, ζούμε, αν όχι ακριβώς στα χρόνια Αντιχρίστου, ζούμε τα προδρομικά χρόνια του θηρίου του βιβλίου της Αποκαλύψεως με τα δέκα κέρατα και τα επτά κεφάλια. Αλλά, μη φοβάστε χριστιανοί!

Η ίδια η Αποκάλυψη μας λέγει ότι την νίκη της μάχης δεν θα την έχει το επτακέφαλο θηρίο, αλλά το Αρνίον, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η αγία Του Εκκλησία.

Εμείς λοιπόν να είμαστε σταθεροί στην πίστη μας και την αγάπη μας στον Ιησού Χριστό, στις «Παρακλήσεις» μας και στους «Χαιρετισμούς» στην Παναγία Δέσποινά μας και την τιμή μας σε όλους τούς Αγίους.

Άσε, χριστιανέ, τον κόσμο με τους βρώμικους νόμους του και τα άνομα θεσπίσματά του. Όσο γι’ αυτούς που εψήφισαν τον νόμο αυτόν περί αλλαγής φύλου, για τον οποίον μιλάμε, εγώ ως Επίσκοπος του τόπου αυτού τούς λέγω «ντροπή τους» και «αίσχος τους»!.. Πολλές φορές αίσχος τους!…

Αλλά, αφού τέλος πάντων «φαγώθηκαν» να τον ψηφίσουν, ας τον εφαρμόσουν οι ίδιοι πρώτοι στην οικογένειά τους και στα δικά τους παιδιά! Εμείς οι χριστιανοί Έλληνες, στην δική μας οικογένεια που λέγεται Ελλάδα, δεν θα τον εφαρμόσουμε.

Μέ τιμή καί αγάπη σέ όλους
Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει