Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Η Βυζαντινή Μουσική είναι η τέχνη η οποία διακονεί και αναδικνύει τα υψηλότερα και ιερότερα σκιρτήματα της προσευχομένης ανθρωπίνης καρδίας και διανοίας.

Είναι η τέχνη της αγγελικής υμνωδίας, των αρρήτων ρημάτων του μέλοντος αιώνος

Είναι η τέχνη, που μαζί με την Θεολογία και την Φιλοσοφία, την Αρχιτεκτονική και την Αγιογραφία, αποτελεούν τον κορμό του  Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας.

============================================================================================================

 Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ο Απόστολος Ανδρέας», λειτουργεί  απο τον Απρίλιο του 2006. Είναι επισήμως αναγνωρισμένη απο το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπεύθυνος της σχολής έχει τοποθετθεί απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ,  ο πρωτοπρεσβύτερος Θεολόγος τέως πρωτοψάλτης π. Παναγιώτης Δ. Ρούβαλης και καλλιτεχνικός διευθυντής ο πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Γαλάνης.

Σκοπός της Σχολής είναι η διδασκαλία της πατροπαραδότου  Εκκλησιαστικής μουσικής, προκειμένου να επανδρωθούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών μας από νέους και καταρτισμένους Ιεροψάλτες.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι πενταετής (Πτυχίον ) ή επταετής (Δίπλωμα).

============================================================================================================

Στην Ενορία μας με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, λειτουργεί επίσημο και νομικά αναγνωρισμένο παράρτημα της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Υπεύθυνος του παραρτήματος Κάτω Αχαΐας έχει τοποθετηθεί ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος, προϊστάμενος της Ενορίας μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο  από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας ή όπως συναποφασισθεί μεταξύ του δασκάλου και των μαθητών.

Στην Σχολή διδάσκονται: βυζαντινή παραδοσιακή μουσική, τυπικό, υμνολογία, ιστορία μουσικής, λειτουργική, μετρική, φωνητική, ορθοφωνία αλλά και θεωρία ευρωπαϊκής και ανατολικής μουσικής.

========================================================================================

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο της Σχολής π. Απόστολο Δημητρόπουλο στα τηλέφωνα:

2693022866 * 2693022818  *  2693024386  *  6936829378

Μπορεί επίσης να σας αρέσει