Μεγάλη καταστροφή απο πυρκαγιά στη Δυτική Αχαΐα

Η φωτιά ξεκίνησε από το Βυθούλκα της Τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου. Συνέχισε προς τα ορεινά του Πετροχωρίου, στη συνέχεια έφθασε στο Ελαιοχώρι, στα Ζησιμέικα και στην  Άρλα, καίγοντας ότι εύρισκε εμπρός της. Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα κράτησαν τα μέτωπα μακριά από κατοικημένες περιοχές. Σημαντική και η συνδρομή των εθελοντών της ΣΕΔΙΠ.

Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα για περισσότερες από δεκαπέντε  ώρες και κατέστρεψε αγροικίες, ζώα, ποιμνιοστάσια, στάβλους, ζωοτροφές, χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, αμπελώνες, καταπράσινου δάσους και άφησε ανθρώπους απελπισμένους να βλέπουν να χάνεται το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η φωτιά έκαψε τά πάντα και γύρω απο την Ιερά Μονή Μαρίτσης. Το Μοναστήρι δεν κατεστράφη, παρόλο που η φωτιά το περικύκλωσε.  Η Παναγία μας και η Αγία Μαρίνα το έσωσαν για άλλη μιά φορά.

Την περιοχή επεσκεύθησαν εκτός των πολιτιακών και πολιτικών  παραγόντων,  εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου, οι οποίοι ενημέρωναν συνεχώς τον Σεβασμιώτατο  -ο ίδιος ευρίσκεται στους Αγίους Τόπους για προσκύνημα- για την επικρατούσα κατάσταση. Ο Σεβασμιώτατος προσηύχετο στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, για το έλεος του Κυρίου μας. Το ίδιο  έκαναν και οι ιερείς και ο πιστός λαός της περιοχής Δυτικής Αχαϊας. (και όχι μόνον αυτοί).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει