Η πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ενορίας μας

ΤΑποτέλεσμα εικόνας για ζωοδόχος πηγήην Παρασκευή της Διακαινισήμου  η Εκκλησία μας εορτάζει πανηγυρίζουσα τα εγκαίνια του Ναού της Παναγίας μας στο Μπαλουκλί. Την ημέρα αυτή πανηγυρίζουν και όλες οι Εκκλησίες που τιμώνται στο όνομα της Παναγίας, της  Ζωοδόχου Πηγής.

Στο πανηγυρίζων Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας μας (Φαιστού και Αχαϊκής Συμπολιτείας), ετελέσθησαν με την επιβαλλομένη λαμπρότητα οι προβλεπόμενες ιερές ακολουθίες και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε μικρά λιτανεία, προεξαρχούσης της εικόνος της Αναστάσεως του Χριστού μας και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας μας.

Το Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, είναι ένας ιδιαιτέρως κατανυκτικός χώρος Θείας Λατρείας, εντός του οποίου ο εκκλησιαζόμενος πιστός νοιώθει μία ευλογημένη απομόνωση από όλα τα θορυβώδη υλικά και γήινα, και μία γλυκιά εσωτερική-πνευματική γαλήνη και  μεταρσίωση. Γι΄ αυτό και είναι πολύ αγαπητό από όλους μας.

Στην ομιλία τους κατά την Θεία λειτουργία, ο προϊστάμενος της Ενορίας μας πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος ομίλησε στο πολυπληθές Εκκλησίασμα δια λόγων πνευματικών ως εξής:

-Ανεφέρθη δι΄ ολίγων στην ιστορία της Εορτής

-Ανέπτυξε το θέμα της  Αγιότητος και  καθαρότητος της Παναγίας μας

– Επεκτάθηκε στην πνευματική καθαρότητα που πρέπει να διακρίνει τον πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό και η οποία κατορθούται  με την εν γένει ασκητική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ο ομιλητής υπογράμμισε και ανέπτυξε κυρίως την καθαρά και εις βάθος Εξομολόγηση ενώπιον του Πνευματικού Πατρός, και την ουσιαστική συμμετοχή στην Θεία λατρεία (τις ιερές ακολουθίες, τα ιερά μυστήρια και τις κατ΄ ιδίαν προσευχές). Η συμμετοχή στην Θεία λατρεία, η ζωή μας εντός του Ιερού Ναού -τόνισε ο ομιλητής- μεταβάλει τον νου και την καρδία μας σε Νου και Καρδία Χριστού. Οι Ιεροί Ναοί, έχοντες την χάρη των εγκαινίων και αυτήν που προέρχεται από την εντός αυτών τέλεση των Αγίων Μυστηρίων, είναι οι χώροι του Αγιασμού μας…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει