Η Πανήγυρις του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο τίμησε την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η πόλις των Πατρών.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προςήλθον προςκεκλημένοι απο τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και συμμετείχαν στις Ιερές ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σερρών Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Άρτης Καλλίνικος, Ιερισσού Θεόκλητος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτης κ. Χρύσανθος.

Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Ανδρέου ήταν κατάμεστος από χιλιάδες πιστούς.

Στον Εσπερινό της Παραμονής χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεςςηνίας κ. Χρυςόςτομος. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόςιος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους τους πιστούς.

Στις Ιερές ακολουθίες, στην Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Λιτανεία και στην Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο, συμμετείχαν χιλιάδες λαού,  όλες οι αρχές της πόλεως, αλλά και αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Αχαίας υπό τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Νικολάου.image

image

image

image

Μπορεί επίσης να σας αρέσει