Το Ιερό προσκύνημά μας στην Πάτμο

 

Από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου τ.ε, η Ενορία μας παραγματοποίησε προσκυνηματική Εκδρομή στο ιερό Νησί της Πάτμου και στους Λειψούς.  Εκεί είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία  να προσκυνήσουμε:

1. Την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας του χάρου στους Λειψούς, τις άγιες Εικόνες και τα Ιερά λείψανα στην Ιερά Μονή Παναγίας Κουμάνας και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πάτμου

2. Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την Ιερά Μονή Παναγίας Διασώζουσας και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χώρας Πάτμου.

Ιδιαιτέρα ευλογία θεωρούμε την προςκύνηςη της Αγίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Θωμά κατά την Ιεράν αγρυπνία και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης, ημέρας της Ιεράς μνήμης του.

3. Τις Ιερές εικόνες και τα ιερά λείψανα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιεροθέου  Μεγάρων. Εδώ είχαμε την ευλογία  να προσκυνήσουμε την Ιερά Κάρα του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου επισκόπου Αθηνών, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

4. Κατά το ιερό προσκύνημα, επισκευθήκαμε και θαυμάσαμε τα εκθέματα του Νικηφορείου Εκκλησιαστικού Μουσείου Λειψών και του Μουσείου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου χώρας Πάτμου.

5. Τέλος στο προσκύνημά μας είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους ντόπιους κατοίκους της Πάτμου και να  αισθανθούμε την ευγένεια του χαρακτήρος τους, την πίστη και τον σεβασμό τους στην Ιερά Παράδοσή μας, και την ωραία φιλοξενία τους.

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

imageimageimageimageimageimageimageimage 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει