Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία μας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ενορίας μας. Την παραμονή τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά της ακολουθίας της αρτοκλασίας και θείου  imagesκηρύγματος. Ανήμερα το πρωί τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος υπό του πατρός Αποστόλου Δημητροπούλου, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Εσπερινός, μετά της παρακλήσεως, προς την Αγία μας.

Στο κήρυγμά του ο π. Απόστολος αναφέρθηκε:

  1. Στην ομολογία του αληθινού Θεού εκ μέρους της Αγίας Παρασκευής. Η ομολογία έγινε σε εποχή λίαν εχθρική για την πίστη του Χριστού και την Εκκλησία του. Σε ένα τέτοιο εχθρικό περιβάλλον καλούμαστε και οι σημερινοί χριστιανοί να ομολογήσουμε  με τα λόγια και την ζωή μας την πίστη στον Αληθινό Τριαδικό Θεό. Η σημερινή ζωή χαρακτηρίζεται από απιστία, αθεΐα, ανηθικότητα, εχθρικότητα προς την Εκκλησία, τους ιερείς, και τους πνευματικούς ανθρώπους. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ομολογία του Χριστιανού θα προκαλέσει την ειρωνεία, την χλεύη αλλά και την εχθρότητα. Εμείς πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στην πίστη των πατέρων μας και να αντιμετωπίζουμε όλα τα παραπάνω με παρρησία η οποία θα εδράζεται στην αληθινή βαθιά πνευματική ζωή.
  2. Στον κίνδυνο του συσχηματισμού με τον αμαρτωλό κόσμο. Η Αγία Παρασκευή όπως όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας, έμειναν ανεπηρέαστοι από τον κόσμο του σκότους και της αμαρτίας. Ήταν πάντοτε η μειοψηφία στην ανθρώπινη κοινωνία. Όμως αυτό δεν τους αποθάρρυνε από το να ζουν το Ευαγγέλιο. Αντιθέτως τα λόγια του Κυρίου μας -“ολίγοι οι εκλεκτοί”- τους ενεδυνάμωναν και τους ηύξαναν τον ζήλο τους για την εν Χριστώ ζωή. Το γεγονός ότι και στην εποχή μας οι πολλοί εξέκλιναν,  πρέπει να μας χαλυβδώνει τη θέληση και τον αγώνα μας να παραμείνουμε στην ομάδα των ολίγων.

 

imageimageimage

Μπορεί επίσης να σας αρέσει