Προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου & στην Ιερά μονή Παναγίας Κεχροβουνίου (Αγ. Πελαγίας)

Το διήμερον 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου  η Ενορία μας πραγματοποίησε προσκυνηματικό ταξίδι στο Ιερό νησί της Τήνου. Συμμετείχαν πιστοί από την Κάτω Αχαΐα και τις Αλυκές, με την καθοδήγηση των Ιερέων π. Αποστόλου και π. Γερασίμου. 

-Την πρώτη ημέρα, επισκεφθήκαμε και προσκυνήσαμε την θαυματουργό  εικόνα της Μεγαλόχαρης – Τήνου, αλλά και την  Ιεράν Μονήν Κοιμήσεως Θεοτόκου Κεχροβουνίου στην οποία εμόνασε η Αγία Πελαγία. Στο Μοναστήρι είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την αγία κάρα της, να εισέλθουμε στο απέριττο ασκητικό κελάκι της και να αναπέμψουμε δέηση στο καθολικό της Ιεράς Μονής, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας όλων των ενοριτών μας.

Κατόπιν, περιηγηθήκαμε στο πανέμορφο νησί της Τήνου, με πλήρως κατατοπιστική ξενάγηση.

Υπέροχες εντυπώσεις απεκομίσαμε από το γραφικό χωρίο Βωλάξ με τα όμορφα σπιτάκια και τους μεγάλους στρογγυλούς λίθους.

-Τη δεύτερη ημέρα, αφού λειτουργηθήκαμε στον Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου αρκετοί προσκυνητές μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σέττας, μας ξενάγησε στους χώρους του Ιδρύματος (Αγίασμα – τόπο ευρέσεως Εικόνας – Βαπτιστήρια – Μαυσωλείον Έλλης – συντριβάνι κ.α.) ωφελώντας πνευματικώς όλους μας με τους  πνευματικούς και γεμάτους αγάπη λόγους του.

Το μεσημέρι ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής το οποίο ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ήταν ένα προσκύνημα μεγάλης ευλογίας για όλους μας. Ήταν επίσης μια ωραία ευκαιρία να βιώσουμε την εν Χριστώ κοινωνία και μεταξύ μας.  Μιά εμπειρία τόσο χρήσιμη, ιδιαιτέρως  στους  σημερινούς καιρούς πνευματικής μοναξιάς και αφιλίας στους οποίου ευρισκόμεθα… 

Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει