ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, το νέο επίκαιρο πόνημα του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου

     __________ (1) ΓΙΝΕΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ”      

(Κείμενα Ορθοδόξου Ομολογίας εν όψει της Συνόδου του 2016)

Με τον παραπάνω τίτλο εξεδόθη προσφάτως το νέο καλαίσθητο πόνημα του Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον πρόλογο συνέταξε η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών, Γερόντισσα Μαριάμ.

Η Επιμέλεια, σελιδοποίηση και η (δωρεάν) διάθεση του βιβλίου ανήκει στην ως άνω Ιερά Μονή.

Το Βιβλίο είναι λίαν διαφωτιστικό για το σημαντικότατο θέμα της, μελούσης να συνέλθη τον ερχόμενο μήνα στην Κρήτη, πανορθοδόξου Συνόδου.

Ο  έμπειρος συγγραφεύς, αναλύει στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου,  με επιστημονική αρτιότητα, με ποιμαντική υπευθυνότητα, αλλά και με σαφήνεια και ακριβολογία,  όλες τις παραμέτρους του ζητήματος. Στην αρχή απαντά σε ερωτηματικές προτάσεις, σταθεροποιώντας και οριοθετώντας το “έδαφος” επί του οποίου εδράζει την ανάπτυξη του κυρίου θέματος, ήτοι της συγκλήσεως της Συνόδου του Ιουνίου του 2016.

Όλες οι θέσεις του βιβλίου στηρίζονται πλήρως σε εύστοχες παραπομπές στην Αγία Γραφή, στους Ιερούς Κανόνες και στην Πατερική  παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Αγαπημένη συνήθεια του συγγραφέα.

Το Βιβλίο είναι επίκαιρο και χρησιμότατο. Βοηθά τον αναγνώστη να αντιληφθεί,  την σημασία για την σωτηρία μας της διατηρήσεως αλωβήτου του Ιεράς και αμωμήτου ημών Πίστεως. Εξηγεί και διευκρινίζει ζητήματα σχέσεων Ορθοδοξίας και αιρέσεως. Παρουσιάζει τέλος  την σχέση Αγάπης και Αληθείας, που στην Πίστη μας πάντοτε αλληλοπεριχωρούνται και ουδέποτε συγκρούονται.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Βιβλίο αυτό πρέπει να αναγνωσθεί με προσοχή και σοβαρότητα από το κάθε μέλος της Εκκλησίας μας, για να έχουμε όλοι μια ξεκάθαρη θεολογία και πίστη, ιδιαιτέρως εν όψει της συγκλήσεως του Συνόδου του Ιουνίου.

 Τα πέντε κεφάλαια το βιβλίου έχουν τους εξής τίτλους: 

1.ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

2.ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;

3.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;

4.ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ 2016

5.ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΣΑΜΠΕΖΥ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει