Από τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας

Λαμπροτάτη η εορτή της ανακομιδής και μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού εφέτος στην Ενορία μας. Επίκεντρο της πανηγύρεως ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλυκών.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, στη Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας καθώς και στον Εσπερινό, στην Παράκληση και στην Ιερά λιτανεία, ανήμερα το απόγευμα, συμμετείχε όλος ο πληθυσμός του συνοικισμού, λαός από την Κάτω Αχαΐα αλλά και πολλοί επισκέπτες-προσκηνυτές.

Στον Εσπερινό της παραμονής ο αιδεσμολογιώτατος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, στην ομιλία του ανεφέρθη στον βίο του Αγίου.

Στην ομιλία του, κατά την Θεία Λειτουργία, ο προϊστάμενος της Ενορίας μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος ανέφερε, “Ο Άγιος Νικόλαος -μεταξύ των άλλων- μας διδάσκει ότι η αγιότητα συνδέεται οπωσδήποτε:

1. Με την Ορθοδοξότητα της Πίστεως. 2 Με την Εκκλησιαστική Άσκηση και 3. Με την συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια και στις Ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Στην συνέχεια ανέπτυξε επαρκώς τα ανωτέρω.”

Το απόγευμα της ημέρας της εορτής ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας, ανεφέρθη στην αγάπη του Αγίου Νικολάου για τον Θεό, και στην σημασία του ονόματός Του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό ειλημμένο από τον “Ελληνορθόδοξο Παλμό”:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει