Η Εκκλησία παρούσα στην Ημερίδα με θέμα:Αναπτυξιακές προοπτικές για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας

image image

  Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ε.ε. και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π.Απόστολος Δημητρόπουλος, αρχιερατικός επίτροπος Δύμης, ενώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό, εκπροσώπησε ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Τσίρος, εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Λάππα.

  Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο π.Απόστολος, μετέφερε τις Αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Πατρών, για επιτυχία της ημερίδας. Ο δε π.Παναγιώτης, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ηλείας.

  Στη συνέχεια ο π.Απόστολος, ευχήθηκε και αυτός τα αρμόζοντα, και ανεφέρθη δι’ ολίγων στην συμβολή της Εκκλησίας στην Πνευματική κυρίως “ανάπτυξη” του λαού μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και ευλογεί και αγιάζει αυτόν ως ψυχοσωματική ύπαρξη. Και τούτο διότι ως τέτοιος είναι δημιουργημένος από τον Τριαδικό Θεό. Συνεπώς η Εκκλησία μας εύχεται και υπέρ ευκρασίας αέρων και ευφορίας των καρπών της γης. Ευλογεί τον τίμιο κόπο των παραγωγών, την καλλιέργεια της γης, την παραγωγή των προϊόντων και την προώθηση αυτών προς βρώσιν και πόσιν, προς εξυπηρέτησιν της ζωής των ανθρώπων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγον τα προϊόντα που παράγουμε -στον ευλογημένο από τον Θεό (εύφορο και ηλιόλουστο) και ποτισμένο με τα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως και με τα αίματα των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας- τόπο μας έχουν την υπέροχη ποιότητα που θα χαρακτηρίζαμε ως  μοναδική.

  Κλείνοντας, ο π. Απόστολος, επεσήμανε: “Τέλος θα ήθελα και εγώ, ως πολίτης που ζει από τη γέννησή μου μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τόπο τον οποίο αγαπάω και πονάω, να σας καλέσω να προσέξουμε ιδιαίτερα:

  1. Την ανάγκη αναπτύξεως υγιούς οικολογικής συνείδησης σε όλους μας
  2. Την προσοχή και τον διάλογο όλων σχετικά με το  σχέδιο πόλεως που τώρα επεκτείνεται
  3. Την ανάπτυξη συνειδήσεως υγιούς τοπικισμού
  4. Την ανάγκη συνδυασμού ανάπτυξης και παράδοσης
  5. Την ανάπτυξη του εμείς και τη συρρίκνωση του εγώ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει