Σύναξη Κατηχητών και βοηθών αυτών στο Χατζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Χατζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας μας, έγινε σύναξη των διακονούντων στο Κατηχητικό έργο της Ενορίας μας. Σε αυτήν ο π. Απόστολος έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στους Κατηχητάς και στις Κατηχήτριες, προκειμένου να επιτελούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό έργο τους. Μεταξύ άλλων ο π. Απόστολος:

1.Ζήτησε μετ’ επιτάσεως το Κατηχητικό έργο να εδράζεται επί της προσωπικής πνευματικής ζωής των Κατηχητών, επί της καλής προετοιμασίας κάθε μαθήματος, και επί της μεγάλης και διαχύτου αγάπης προς τα Παιδιά.

2. Ζήτησε την χρησιμοποίηση μόνο των εγκρίτων Κατηχητικών Βοηθημάτων από τους Κατηχητάς, τα οποία και προσέφερε σε αυτούς. Καθόρισε δε, αφήνοντας κάποια ευελιξία την σειρά των μαθημάτων.

3. Ζήτησε την εβδομαδιαία συνεργασία των Κατηχητών μετ’ αυτού, ώστε να λύνονται άμεσα τα ανακύπτοντα ζητήματα. Ανακοίνωσε δε ότι μία φορά το μήνα θα διδάσκει ο ίδιος εκ περιτροπής και στα επτά Κατηχητικά της Ενορίας μας. (Το μάθημα στην Φοιτητική ομάδα γίνεται πάντα από τον ίδιο).

4. Ο π. Απόστολος κατέληξε: “Το Κατηχητικό έργο αποτελεί σημαντικότατο έργο της Εκκλησίας μας. Εσείς που υπηρετείτε αυτό το έργο, με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, είστε πολύτιμοι συνεργάτες μας και βρίσκεστε καθημερινώς στις προσωπικές και λειτουργικές προσευχές μου. Να έχετε την Ευλογία του Θεού μας και την Ευχή του προστάτου μας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Καλή και ευλογημένη Κατηχητική Χρονιά”.

5. Να σημειωθεί ότι φέτος στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας μας Κατηχούνται γύρω στα εκατόν πενήντα παιδιά. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά και αυξάνει τον ποιμαντικό ζήλο μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει