Λαμπρός ο εορτασμός της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στην Ενορία μας

   Λαμπρότατος ο εφετινός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ενορία μας. Τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό της παραμονής, τον οποίον ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, όσο και στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δευτέρας, στην οποία λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, το Εκκλησίασμα ήταν πολυπληθές και η ροή των προσκυνητών πρωτοφανής.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην εμπνευσμένη ομιλία του:

  1. Ανεφέρθη  στη σχέση της ψυχής του ανθρώπου με τον Τίμιο Σταύρο και στην δύναμη του κόσμου η οποία παρεμβάλλεται για να διαρρήξει αυτή την σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και Εσταυρωμένο
  2. Τόνισε ότι το μήνυμα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού είναι η αγάπη η οποία δια της Ταπεινώσεως φθάνει στην Θυσία
  3. Δραττόμενος της ευκαιρίας της παρουσίας πολλών Πολιτικών στην Θεία Λειτουργία και αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ετόνισε ότι όσοι έθεσαν ως στόχο της ζωής τους να υπηρετήσουν αυτόν τον λαόν πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιασθούν για αυτόν και
  4. Ο Σεβασμιώτοτος κατέληξε λέγοντας ότι όποιος επιθυμεί να κατέχει θέση στην πολιτική σκηνή, ας έχει το πνεύμα της αγάπης προς αυτόν τον λαό, της Ταπείνωσης, της διαθέσεως να ανέλθει στον Σταυρό, θυσιαζόμενος, για να δει ο τόπος μας καλύτερες ημέρες. Ειδάλλως ας μη προχωρήσει!

Ανήμερα της εορτής το απόγευμα ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός μετά της ακολουθίας των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό. Ακολούθησε μικρά ομιλία του πατρός Αποστόλου Δημητροπούλου.

Σε όλες τις Ιερές ακολουθίες συμμετείχαν οι τοπικοί άρχοντες, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Δυτικης Αχαϊας κ. Χριςτο Νικολάου, εκπρόσωποι όλων των Τοπικών Αρχών και Φορέων και πλήθος κόσμου.

   Παρενθετικά να σημειώσουμε ότι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το πρωί εόρτασαμε πανηγυρικώς στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού μαζί με τα προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αριστείδου του Απολογητού, ο οποίος έγραψε απολογία υπέρ των Χριστιανών προς τον αυτοκράτορα Ανδριανό και τελικώς μαρτύριςε για Τον Χριςτό μας. Η εορτή αυτή έχει καθιερωθεί στην Ενορία μας απο ετών λόγω της υπάρξεως προσκυνηταρίου με την Εικόνα του Αγίου Αριστείδου, δωρεά στην Εκκλησία μας της οικογενείας του παιδιού μας, του Αριστείδου Κανελλοπούλου, ο οποίος έφυγε πρόωρα για την αιωνιότητα.

   Ακολουθεί άλλη ανάρτηση με φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει